One planet crowd

One Planet Crowd biedt lineaire en converteerbare leningen (aandelen) aan voor bedrijven binnen het MKB segment die een sociale of duurzame bijdrage leveren binnen maatschappelijke thema’s. Daarnaast kun je via dit platform investeren in verschillende projecten.

GA NAAR WEBSITE

Category:

Beschrijving

One Planet Crowd biedt lineaire en converteerbare leningen (aandelen) aan voor bedrijven binnen het MKB segment die een bijdrage leveren binnen maatschappelijke thema’s. Daarnaast kun je via dit platform investeren in verschillende sociale en duurzame projecten.

Lenen bij One Planet Crowd

One Planet Crowd verstrekt (converteerbare) leningen en projectfinanciering voor bedrijven binnen het MKB segment. Om in aanmerking te komen voor financiering via het platform van One Planet Crowd gelden een aantal voorwaarden. Het intake gesprek is gratis. Echter dient men bij alle typen financiering een analyse fee ter hoogte van € 450,- te betalen. In het geval van maatwerk wordt een additionele € 750,- in rekening gebracht. Bij succes wordt een succesfee van tenminste 3% berekend. Daarnaast gelden een aantal specifieke voorwaarden, afhankelijk van het type financiering.

Leningen

Leningen worden verstrekt vanaf € 100.000,- tot een bedrag van € 2.500.000,- tegen een rentepercentage van 4% tot 8% met een looptijd van 1 tot 7 jaar. Om in aanmerking te komen voor dit type financiering dient aan de volgende voorwaarden te worden voldaan:

 • Minimaal 3 jaar geleden opgericht
 • Positieve cashflow op maandbasis (of bijna)
 • Jaaromzet van minimaal € 250.000,-
 • Maakt een duidelijke en directe positieve duurzame of maatschappelijke impact

Aandelen (converteerbare lening)

Converteerbare leningen worden verstrekt vanaf € 250.000,- tot een bedrag van € 2.500.000,-. Dit type financiering betreft een achtergestelde lening met het recht deze te converteren naar certificaten van aandelen. Daarnaast dient men aan de volgende voorwaarden te voldoen:

 • Onderneming met sterke groeipotentie
 • Klaar om op te schalen
 • Professionele andere investeerder (bijna) aan boord
 • Maakt een duidelijke en directe positieve duurzame of maatschappelijke impact

Projectfinanciering (lening)

One Planet Crowd biedt projectfinanciering aan vanaf € 100.000,- voor duurzame vastgoed- of energieprojecten voor ervaren projectontwikkelaars.

Investeren bij One Planet Crowd

Als investeerder heb je keuze uit een divers aantal projecten om een investering in te doen. Over elke investering wordt een beheervergoeding berekend van 0,8% op jaarbasis inclusief BTW over het uitstaande leenbedrag (0,2% per kwartaal). Dit bedrag wordt automatisch ingehouden op aflossingen van de leningnemer aan investeerders.

Bij een investering in 5 of meer projecten geldt een korting over de beheervergoeding die jaarlijks wordt berekend. Hierbij geldt de volgende staffel:

 • 5 tot 9 lopende projecten: 10% koring
 • 10 tot 19 lopende projecten: 20% korting
 • 20+ lopende projecten: 30% korting

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “One planet crowd” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment