Symbid

Symbid biedt financiering aan voor zowel startende als bestaande bedrijven in ruil voor aandelen in het bedrijf. Daarnaast is het mogelijk om financiering op te halen in ruil voor converteerbare obligaties. Dit biedt investeerders de kans om aandeelhouder te worden in een bedrijf.

GA NAAR WEBSITE

Category:

Beschrijving

Symbid biedt financiering aan voor zowel startende als bestaande bedrijven in ruil voor aandelen in het bedrijf. Daarnaast is het mogelijk om financiering op te halen in ruil voor converteerbare obligaties. Dit biedt investeerders de kans om aandeelhouder te worden in een bedrijf. Investeren kan al vanaf € 20,-.

Lenen bij Symbid

Lenen kan bij Symbid tegen verschillende tarieven en vanaf verschillende bedragen, afhankelijk van de financieringsvorm.

Converteerbare obligaties

Dit type financiering is geschikt voor startende, snel groeiende bedrijven. Converteerbare obligaties zijn een goed middel van financiering omdat dit soort bedrijven soms lastig tot een waardering komen. De looptijd van dit type financiering is 5 jaar en als ondernemer bepaal je hierbij zelf het rentepercentage. Gangbaar is een rente van tussen de 6% en 10%. Het minimale investeerbedrag ligt hierbij op € 100.000,-. Symbid rekent bij deze vorm van financiering € 650,- notariskosten en gemiddeld € 250,- aan administratieve kosten op jaarbasis.

Aandelen crowdfunding

Dit type financiering is geschikt voor ondernemingen die kapitaal willen ophalen vanaf een bedrag van € 20.000,- tot € 2.500.000,-. Hierbij gelden tevens notariskosten van € 650,-. Daarnaast worden jaarlijks € 500,- administratiekosten in rekening gebracht, als ook eenmalige kosten van € 500,- voor aandelenuitgifte met notariële akte.

Investeren bij Symbid

Investeren kan vanaf € 20,-. Door te investeren wordt je aandeelhouder in een bedrijf. Dit kan via de directe uitgifte van aandelen of het verstrekken van converteerbare obligaties.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Symbid” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment